8230 Balatonfüred Jókai utca 28.
Telefon: 87/343 643, 30/300 2304 Fax: 87/482 817

Akciós Ajánlatok

Segítse munkánkat, hogy véleményükkel, javaslataikkal emelni tudjuk a szálloda színvonalát. Kérjük töltse ki kérdőívünket.

Kérdőív kitöltése

Balatonfüred

Balatonfüred az Észak Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét elsősorban a Balaton (Közép Európa legnagyobb édesvizű tava) és nem utolsó sorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. A leghíresebb természeti értéke a füredi savanyúvíz, amit 1971-ben gyógyvízzé nyilvánítottak. Napjainkban is fogyasztható a füredi savanyúvíz a Kossuth és Szekér Ernő forrásnál, valamint a Berzsenyi és Schneider kútnál is. Az északon fekvő Tamás-hegy, amely körbeöleli a várost, a lábánál található Lóczy barlang, valamint Koloska-, a Kéki és Malom-völgy. Ezeket a helyeket számos turista ösvény köti össze, amelyek kellemes kirándulást nyújtanak a turistáknak. A Tamás-hegy tetején álló kilátóból csodálatos panoráma tárul elénk a városról és Balatonról.A város az 1800-as években, a Reformkorban indult fejlődésnek. Kedvelt találkozóhelye volt, haladó szellemű politikusoknak, művészeknek. 1825 július 26-án rendezték meg az első Anna-bált, amely azóta hagyománnyá, Balatonfüred legrangosabb rendezvényévé vált. 1831-ben itt nyílott meg a Dunántúl első magyar nyelvű kőszínháza. Romjai a mai napig is megtekinthetőek a Kiserdő területén. A reformkort idéző minden év szeptemberében megrendezésre kerülő 3 napos városi program: „Romantikus reformkor - Séta a századok között”. A megidézett kor történelmi jellegzetességénél, csak a Füredre jellemző momentumainál fogva egyedülálló és utánozhatatlan programot és miliőt kínál.

A város hihetetlenül gazdag történelmi emlékhelyekben, amelyek jelenleg is megtekinthetők: Blaha Lujza Villa (Blaha u. 4.), Jókai Mór Villája (ma Jókai Emlék Múzeum, Honvéd u. 1.), Kerek templom (Blaha u. 1.), Vaszary Villa (Honvéd u. 2.), Dőry Villa (ma Astoria Hotel, Jókai Mór u. 28.), Szívkórház első fürdőigazgatójának a villája (ma Városi Múzeum, Blaha u. 3.), Lipták ház (ma Magyar Fordítóház, Petőfi Sándor u. 36.), Pálóczi Horváth Ádám nyaralója (ma Ferencsik János Zeneiskola, Ady Endre u. ), Szent Mihály-templom romja (Balatonszőlősre vezető Vázsonyi utca mellett), Szívkórház és Kossuth forrás (Gyógy tér 2.), Horváth Ház (Gyógy tér 3.), Nagyvendéglő ( ma Anna Grand Hotel), Engel Villa (ma: Balatoni Borok Háza, - Blaha u. 5.)Kisfaludy Galéria (Kisfaludy u. 2.), Tagore sétány…stb.

Balatonfüreden a borkultúra hagyománya a régi időkre nyúlik vissza. A Balatonfüred- Csopak borvidékhez 6350 hektár szőlőterület tartozik. Legjellegzetesebb Balatoni borfajták: Olaszrizling, Rizlingszilváni, Chardonnay, Muskotály, Tramini, Zweigelt. Számos helyi pincét dolgozik a hagyomány megőrzésén: Figula Pincészet, Koczor Pincészet, Salánki Pincészet, Söptei Pincészet …stb. Jelentősebb városi rendezvények: Füredi Borhetek (minden év augusztusában), Balatoni Hal- és Borünnep (június utolsó hétvégéjén), Szüreti Fesztivel (minden év szeptemberében)…stb.

Balatonfüred elképzelhetetlen a vitorlázás nélkül. A hazai vitorlázás fellegváraként emlegetik. Évről-évre számos hazai és nemzetközi versenynek ad otthont. Évadnyitó és Évadzáró, Kékpántlika, Kékszalag és Széchenyi István vitorlás Emlékverseny ...stb.

Az aktív pihenést kedvelőket is számos lehetőséggel várja Balatonfüred. A balatoni vízi sportokon (vízisí pálya. szörf, vitorlázás, evezés…stb.) kívül a csudázás szerelmeseinek kínál felejthetetlen kikapcsolódást az Annagora Aquapark. Fedett és hagyományos teniszpályák a város több pontján is megtalálhatóak. Gokartozóknak a Munkácsy és a Germering utca sarkán áll rendelkezésre egy pálya. A balatonfüredi Brázay strandon egy kisebb, a tihanyi Gödrös strandon pedig egy nagyobb kalandpark várja az érdeklődőket. Kerékpározók részére hatalmas élményt nyújt a Balatont körbeölelő kerékpárút. (210 km). A túrázókról sem feledkezett meg a város, több turista útvonal bejárása során ismerkedhetnek a környékkel.